Ontwikkelingen in de Oekraïne


Het Comité volgt de ontwikkelingen met Rusland en de Oekraïne nauwlettend en informeert hierover in zowel deze nieuwsbrief als in directe emailberichten aan de leden.

COCERAL wekelijks crisis-overleg Oekraïne
Elke donderdagochtend organiseert de Europese organisatie COCERAL een crisisoverleg voor haar leden m.b.t. de situatie in de Oekraïne. Aan dit overleg wordt deelgenomen door de landenorganisaties (o.a. Het Comité) en directe leden van COCERAL. Mochten er concrete zaken of vragen zijn die Het Comité in dit overleg aan de orde kan stellen, neem dan contact op met Caroline Emmen (c.emmen@graan.com of mob: 0652454940). 


 
Verenigingszaken

Twee vacatures in Bestuur Comité

In het bestuur van Het Comité komen er twee zetels vacant, we zijn dan ook op zoek naar een tweetal nieuwe actieve bestuursleden.

Het bestuur van de vereniging is samengesteld uit leden die actief werkzaam zijn in alle geledingen van de bedrijfskolom. De vertrekkende bestuursleden Martijn Sinke en Anton van Eck vertegenwoordigen respectievelijk de achterban 'dienstverlening inspectie' en 'handel humane consumptie'. Martijn verlaat het bestuur i.v.m. het aanvaarden van een functie buiten de sector, Anton beëindigt zijn bestuursactiviteiten i.v.m. zijn aanstaande pensionering. Van bestuursleden wordt verwacht dat zij deelnemen aan de bestuursvergaderingen (5-6 per jaar), bij voorkeur ook voorzitter zijn van een werkgroep van Het Comité en bijeenkomsten van Het Comité bijwonen. Bestuursleden worden voor drie jaar benoemd door de Algemene Ledenvergadering, met daarna verlening van eenzelfde termijn. Klik hier voor de huidige samenstelling van het bestuur. 

Mocht je geïnteresseerd zijn en een actieve bijdrage willen leveren namens de 'dienstverlening inspectie'of 'handel humane consumptie' aan het bestuur van Het Comité, neem dan contact op met Caroline Emmen (0652 454940) of Jan Willem Baas (06 53110646).


 
Externe berichten

De BioBorrel - dinsdag 21 Juni 17:30 uur in Utrecht
De komende BioBorrel vindt plaats op dinsdag 21 Juni om 17:30 uur (inloop om 17:00 uur) bij Werkspoorcafe de Leckere te Utrecht.
Hier zal worden ingegaan op de huidige graantekorten, de verwachtingen en de resulterende kansen voor verduurzaming.

Onze voorzitter Jan-Willem Baas is één van de sprekers op deze bijeenkomst. Verder zal Harry Smit, Senior Analyst Farm Inputs & Farming, RaboResearch Food & Agribusiness een presentatie geven.

Na twee korte presentaties zal er ruimte zijn voor discussie, een hapje en een drankje.

U kunt zich hier aanmelden voor de BioBorrel


 


Coceral: Import duties 25 May 2022

The European Commission published the factors for calculation of import duties. The factors taken into account for the calculation of import duties as referred to in article 2(2) of Regulation (EU) No 624/2010.

The duty in force was fixed in Regulation (EU) 2020/1221 of 26 August 2020. 
 
 
Heb jij ook leuk materiaal van ons 150 jarig bestaan? Upload jouw jubileum materiaal hier! 
 

 

 

Agenda 2022


 • 31 mei
  Netwerkevent Het Comité en Nevedi
 • 7 juli
  ALV /  Midsummer Trade Reception (ism NOFOTA)
 • 15 september
  Arbitragebijeenkomst
 • 17 november
  Jaardiner


 


 

Volg ons!

   

 
 
Is de mail niet leesbaar? Bekijk in browser | Afmelden voor de nieuwsbrief